Politică privind utilizare a modulelor web


Module web reprezintă aplicații web. Aceste module web sunt create prin asamblarea servleturilor, fișierelor JavaServer Pages (JSP) și conținut static, cum ar fi paginile Hypertext Markup Language (HTML) într-o singură unitate implementabilă. Module web sunt stocate în fișiere de arhivă de aplicații web (WAR), care sunt fișiere standard de arhivă Java ™. Aceste module web conțin: Unul sau mai multe servleturi, fișiere JSP și fișiere HTML. Un descriptor de implementare, stocat într-un fișier Extensible Markup Language (XML). Fișierul, denumit web.xml, declară conținutul de module web. Conține informații despre structura și dependențele externe ale componentelor web din aceste module web și descrie modul în care componentele sunt utilizate în timpul rulării. Puteți crea module web ca aplicații independente sau puteți combina module web cu alte module pentru a crea aplicații Java Platform, Enterprise Edition (Java EE). De asemenea, puteți instala și rula module web în containerul web al unui server de aplicații.

Modulele web sunt componente obișnuite ale site-ului web, care sunt utilizate ca blocuri pentru a crea pagini. Fiecare modul este o colecție de elemente „generice” – imagini, text, butoane etc. Multe module sunt combinate pentru a crea o pagină. Acest lucru împarte problemele complexe în componente mai mici, care sunt mai ușor de înțeles, comunicat și construit. Pentru a înțelege modulele site-ului web, gândiți-vă la Legos. Oferiți unui grup de copii o grămadă de blocuri de construcție Lego și unul va construi un zgârie-nori, în timp ce altul construiește o mașină sau un robot. Blocurile de bază rămân aceleași, dar felul în care sunt asamblate se schimbă. De exemplu, probabil ați văzut multe site-uri web care au erou, jumbotron sau splash. Indiferent de ceea ce numiți secțiunea introductivă a unei pagini web, aspectul este cam același. Toate au un titlu, poate un subtitlu, un CTA și o imagine de fundal mare.

A avea o bibliotecă de module comune ajută, de asemenea, la construirea prototipurilor funcționale de site-uri web. Wireframele sunt întotdeauna bune, astfel încât aspectul unui site web poate fi planificat înainte de finalizarea designului. Cadrele de sârmă funcționale sunt și mai bune, deoarece puteți face clic și interacționa cu site-ul ca și cum ar fi live. Acest lucru economisește timp eliminând un pas din procesul de dezvoltare al proiectului. În loc să utilizeze Illustrator (sau un alt instrument de wireframing), un dezvoltator poate configura pagini web simple folosind o bibliotecă de module. Aceasta este abordarea „două păsări, o singură piatră”, deoarece ramele dvs. funcționează și ca punct de plecare pentru codul proiectului.

Avantajele dezvoltării modulare Dezvoltarea modulară are multe beneficii. Modulele sunt: – Flexibil – Creatorii de conținut pot amesteca și potrivi elemente de design după cum este necesar. – Adaptabil – Designul paginii poate fi ușor modificat pe baza nevoilor unui site web. – Testabil – Prin schimbarea rapidă a modulelor, specialiștii în marketing pot testa și utiliza analize pentru a vedea ce funcționează. – Ușor de întreținut – Folosirea modulelor pre-stilate vă permite să păstrați cu ușurință un aspect constant pe un întreg site web, chiar și atunci când utilizatorul final este un novice. – Timp eficient – Cel mai mare motiv pentru care ador dezvoltarea modulară este că economisește timp. De ce să recodifici ceea ce ai codificat deja? Nu vă repetați și petreceți acest timp pe coduri personalizate.

Dacă sunteți dezvoltator, începeți să vă construiți biblioteca de module comune. Dacă nu sunteți dezvoltator, dar aveți un site web, discutați cu dezvoltatorul dvs. despre utilizarea designului modular. Acest lucru vă va menține site-ul pregătit să reacționeze la analize și să maximizeze impactul asupra pieței țintă.