Materiale de constructii eficiente energetic


Daca planul casei care dorești să o construiești  are un design neobisnuit, trebuie mai intai sa te adresezi autoritatilor locale din zona unde ai terenul si sa te asiguri ca locuinta ta se incadreaza in specificul zonei respective . Aceasta verificare iti va facilita inclusiv obtinerea permiselor si autorizatiilor necesare demararii constructiei.

La  achizitia materialelor de constructii necesare pentru casă este important să aveți în vedere unele dintre aspectele expuse mai jos .  Incearca pe cat posibil sa-ti cumperi toate materialele o data, de la cat mai putini furnizori, pentru a obtine discounturi importante ce-ti vor scadea foarte mult costurile de constructie. Acest sfat te ajuta mai ales la achizitia unor materiale care nu sunt afectate de conditiile climatice, precum tigla pentru acoperis, produsele pentru pardoseli, placile ceramice, materialele din otel, accesoriile etc. Pentru materiale cum sunt lemnul sau cimentul, trebuie sa ai in vedere posibilitatile de depozitare a acestora inainte de achizitie, deoarece ele pot fi usor afectate de conditiile climatice.

Pentru fiecare parte a construcției există zeci de materiale diferite care pot fi utilizate . Diferența între ele constă în preț , calitate , randament , utilitate , manevrabilitate , design , rezistență și alte detalii care sunt destul de importante atât ca și costuri finale dar și sub aspectul calității și durabilității .

În acest articol o să vă prezentăm un scurt ghid care cuprinde o parte dintre materialele necesare la construirea unei case sau a unui imobil , pentru a încerca să vă ajutăm să luați o decizie corectă atunci când alegeți un material în detrimentul altuia .

In cazurile in care te-ai decis sa utilizezi membrana bituminoasa, pentru hidroizolarea acoperisului, trebuie sa tinem cont de mai multe criterii :  materialul din care este realizata membrana, zona climatica in care se afla locuinta, disponibilitatea unor echipe  calificate. Pentru acoperisurile tip terasa, o solutie alternativa sau complementara pe langa membrana  bituminoasa o reprezinta hidroizolatiile lichide. Membrana bituminoasa este un  material pentru hidroizolatii pe baza de bitum modificat si aditivat cu polimeri elasto-plastomeri, cu o armatura din fibra de sticla sau poliester si sunt fabricate cu diferite finisaje la partea superioara (ardezie minerala, nisip, TNT, folie de aluminiu, etc).

Membrana hidroizolatie este un termen generic care defineste totalitatea materialelor hidroizolante sub forma de foi ambalate in suluri. La utilizarea de membrana hidroizolatie se tine cont de rezistenta la sfasiere, stabilitatea dimensionala, delaminarea, aderenta autoproiectiei, etanseitatea imbinarilor, rezistenta la tractiune, forta de aderenta la suport, adezivitatea, uscarea, vascozitatea, omogeneitatea si stabilitatea la depozitare, combustibilitatea, inflamabilitatea.

Vata de sticla este un material sub forma de fibre, obtinut prin diverse procedee din topitura de sticla. Sticla este un material folosit in mai multe domenii ale constructiilor. Aceasta este folosita atat ca material pentru executarea unor elemente de constructii (ziduri, pereti cortina, acoperisuri, plansee etc.), material pentru executarea lucrarilor de finisaj interior sau exterior cat si ca material isolator ca  vata de sticla.

Exista trei metode principale de a obtine fibrele de stcla:

  • prin prima metoda de obtinere de vata de sticla, topitura se intinde pe un disc metalic prevazut cu striatii radiale de dimensiuni mici. Discul primeste o miscare de rotatie de foarte mare viteza. Datorita fortei centrifuge topitura vascoasa din striurile discului este aruncata sub forma de fibre, ce se vor intari instantaneu dupa ce au parasit discul. Pentru a intelege mai bine aceasta metoda este asemanatoare cu obtinerea vatei de zahar.
  • a doua metoda pentru vata de sticla se obtin fibre de sticla de lungimi reduse, topitura se lasa sa curga pe verticala, primund, din lateral, un jet de aer comprimat sau vapori sub presiune. Acesti vapori spulbera topitura in fibre subtiri. Aceasta metoda se mai numeste si metoda suflarii.
  • a treia metoda de obtinere de vata de sticla consta intr-un tambur, prevazut cu striuri se roteste atingand suprafata topiturii. Topitura se infasoara pe suprafata sa striata, tragandu-se in fibre subtiri, care la rece se desprind cu usurinta de tambur.

Afirmatia ca vata de sticla este periculoasa pentru organism pune pe ganduri foarte multe persoane atunci cand trebuie sa faca alegerea materialului termoizolant. Este adevarat, vata de sticla este periculoasa, insa daca inhalam particule din aceasta (praf ramas din manipularea vatei). Contactul ocazional al constructorilor cu vata de sticla nu ii expun pe acestia la riscuri majore, mai ales daca poarta echpamentul adecvat de protectie (protectia pielii si cailor respiratorii).

Cei mai expusi sunt muncitorii din inteprinderile producatoare de vata de sticla. Lucrul repetat, si mai ales neprotejat, cu vata de sticla poate aduce afectiuni precum dermatite, iritatii ale ochilor si afectiuni ale cailor respiratorii. Prin urmare doar expunerea directa, repetata si neprotejata la vata de sticla poate cauza probleme de natura medicala.

Vata bazaltica este un material ideal pentru izolarea termica, acustica si pentru protectia la foc. Vata minerala bazaltica este un produs rigid cu greutate specifica ridicata. Este un material incombustibil si ofera proprietati termice performante, avand o densitate mai mare. Spre deosebire de vata minerala de sticla, aceasta se foloseste in aplicatiile care necesita rigiditate ridicata si rezistenta mecanica, precum in cazul izolarii peretilor exteriori in sistem ETICS.

Vata bazaltica are coeficientul de conductivitate termica (lambda) cu 20% mai bun decat cea de sticla, izoleaza mai bine fonic si este mult mai stabila, eliminand pericolul tasarilor si prinderilor mecanice suplimentare pe suprafete oblice sau verticale. In linii mari, vata bazaltica ofera o performanta ridicata, reducand substantial consumul de energie termica pentru incalzire, consumul de energie electrica pentru racire, imbunatatind siguranta la incendiu si reducand propagarea zgomotului.

Saltelele de vata minerala se obtin prin coaserea vatei minerale pe o singura fata sau pe ambele fete, pe diferite materiale suport (impletituri de sirma, carton impregnat, tesatura din fire de sticla). Ca sa nu va uitati ca mita la calendar cind plecati sa cumparati vata minerala, aflati ca simbolurile sint alese in functie de tipul de suport: SPS 60 (plasa de sirma), SCI 60 (carton impregnat), STS 60 (tesatura din fire de sticla), numarul de fete pe care se realizeaza coaserea covorului de vata – 1(pe o singura fata) si 2 (pe ambele fete) si grosimea covorului de vata, in mm, cu este, de exemplu SPS 60.1/50.

Saltelele din vata minerala se folosesc in special la lucrari de termoizolatii cu regim sever de temperatura, cuprins intre – 50 si A700sC. Rezista la actiunea microorganismelor, a umiditatii, iar datorita coeficientului mic de conductivitate termica asigura o capacitate ridicata de izolare termica.

Vata minerala sub forma de placi sunt produse rigide obtinute din vata minerala liata cu ancolant pe baza de rasini fenolformaldehidice. De exemplu, despre firma care produce placi de izolatie generala (termica si fonica) simbolizate G, urmat de doua cifre: prima indica densitatea produsului, exprimata in kg/m³, iar a doua grosimea in mm (sa zicem, G 100/50).

Plasa boldurata este una dintre cele mai eficiente solutii pentru imprejmuirea diferitelor suprafete, indiferent de marimea acestora este plasa bordurata, numita si panouri de gard. Din punct de vedere tehnic, acest material este realizat din sarme zincate, unite si sudate intre ele pentru a oferi maxima rezistenta. Acest fapt a facut-o sa fie mult mai apreciata in ultimul timp si utilizata in diverse intrebuintari. Aceasta plasa de gard are o grasime relativ mica, facandu-o astfel usor de manevrat. Plasa bordurată se monteaza foarte usor cu ajutorul unor cleme speciale si principalul sau avantaj este faptul ca nu rugineste, deci isi mentine un aspect ingrijit si curat pe o perioada indelungata. Cea mai des utilizata intrebuintare de  plasa bordurata este pentru a realiza imprejmuiri.

Plasa bordurata ofera o siguranta sporita suprafetelor imprejmuite de acestea. Siguranta este unul din elementele semnificative atanci cand un client doreste sa achizitioneze un material pentru imprejmuirea suprafetei. Ea  este realizata din otel, fiind un mare avantaj. Otelul confera o duritate foarte mare, plasa bordurata fiind din nou, pe primul loc conferind astfel, un factor al sigurantei.

Plasa bordurata este supusa unui proces numit zincare, in urma caruia va fi rezistenta la intemperii. Acest fapt determina si viata sa care va fi mult mai indelungata. De asemenea are o rezistenta foarte buna in timp. Deoarece nu poate fi afectata de rugina, plasa bordurata, datorita stratului protector care ii confera o rezistenta crescuta fata de agentii corozivi.

Pentru alegerea panourilor potrivite spatiului pe care urmeaza sa il delimitati, trebuie sa tinem  cont de urmatoarele criterii: culoarea, dimensiunea  de panou gard, a diametrului sarmei si a ochiurilor. Intrucat in compozitia lor intra si otelul, una dintre garantiile importante oferite de catre un panou de gard bordurat este rezistenta sporita. De asemenea, ranforsarile orizontale in forma de V sunt concepute cu scopul de a le amplifica gradul de rigiditate. Astfel, gardul zincat se deformeaza foarte greu in cazul unui impact mecanic usor sau mediu, asigurand perimetrului imprejmuit o protectie considerabila. Procesul de zincare la care a fost supus un  panou  gard contribuie semnificativ la extinderea duratei lui de viata, aspect ce reprezinta unul dintre beneficiile principale ale acestui tip de gard.

Un gard din panouri de aluminiu nu va avea nevoie de întreținere periodică și va rezista bine la condiții meteo nefavorabile, precum ploi, furtuni sau soare puternic. Sunt recomandate folosirea de panouri gard aluminiu  si pentru faptul ca aluminiul este superior oțelului deoarece este un material ușor, rezistent și nu ruginește. Exista firme specializate care vin si iau masuratorile, prezinta oferta, iar design-ul unor panouri gard  aluminiu, ne aduc un plus de comfort si culoare, creeaza o ambianta mai placuta spatiilor imprejmuite cu ele. Ele au diferite culori, forme si marimi, care incanta privirea trecatorilor si a propritarului.

Totodata infrumuseteaza aspectul cladirii si ca panouri gard  aluminiu ofera o siguranta sporita. Nu demult m-a surprins un anunt de pe olx care suna cam asa: vand ornamente din aluminiu noi cu prindere pe surub imbus, diferite modele pentru porti , panouri gard aluminiu. Ornamentele aveau niste forme atat de frumoase ca niste obiecte de arta, dar care-si aratau maretia prin splendoarea si minutiozitatea in care au fost lucrate.

Cand construim vom avem nevoie si usi termopane  sau geamuri termopane. Pentru crearea lor se folosesc placi panel pvc, carea  sunt folosite cel mai des in constructii si amenajari, o utilizare  foarte cunoscuta a lor fiind umplerea golurile ramelor usilor termopan. De asemenea, se folosesc in productia publicitara pentru cutii, decoruri, reclame si casete luminoase.

Panelul PVC, cunoscut si sub numele de panel sandwich, este compus din doua fete subtiri din PVC extrudat (dur), cu grosimi variabile (intre 0.8mm si 1.3mm), intre care se afla un miez de polistiren extrudat. Principalul lor avantaj este greutatea redusa si prelucrarea facila. Se pot taia la circular, la CNC mecanic, chiar si cu cutterul.

Polistirenul extrudat are o reputatie solida pentru fiabilitatea si rezistenta superioare la efectele distructive ale naturii. De obicei, principalul considerent in compararea termoizolatiilor este capacitatea lor de a impiedica pierderile de caldura. O placa de polistiren extrudat expusa la soare, chiar daca isi schimba culoarea, devenind „pala si prafuita”, nu-si va schimba simtitor valorile termoizolante. Cu alte cuvinte, se bronzeaza, dar nu face insolatie.

Placi panel pvc, cunoscute si sub numele de panel sandwich, sunt compuse din doua fete subtiri din PVC extrudat (dur). Ca materiale de constructie, de exemplu  placi panel pvc  sunt perfect plane, rigide, cu o greutate redusa, de aproximativ 2.0 kg/mp. Aceste caracteristici si in plus usurinta cu care se personalizeaza, le recomanda ca fiind un produs indispensabil in productia publicitara , pereti despartitori,usi termopan, balcoane, etc.

Teava rotunda are mai multe proprietati dintre care vom aminti cateva din cele mai importante. Imbinarile sudate la teava rotunda groasa trebuie sa fie compacte si continue, fara a prezenta fisuri ce pot reduce rezistenta imbinarii sudate sub cea a materialului de baza. Dupa imbinare, proeminentele de pe teava rotunda sudata se vor indeparta.

Bavura interioara la teava rotunda din otel sudate nu se indeparteaza; Poate fi admisa ingrosarea imbinarilor sudate pe suprafata de teava rotunda de constructii, atat timp cat nu sunt depasite limitele abaterilor pentru diametrul exterior; Nu se admit, denivelari ale marginilor benzii pe imbinarea sudata; Retezarea extremitatilor la  teava rotunda din otel se va realiza perpendicular pe axul acestora; La fiecare dintre capete se poate admite cate o bavura, rezultata in urma procesului tehnologic de taiere; Nu se admite deformarea capetelor de la  teava rotunda.

Tabla zincată este, în forma iniţială, o tablă produsă prin laminare la rece şi care ulterior devine zincată prin imersarea benzii într-o baie topită cu conţinut de zinc de cel puţin 99%, la o temperatură de 465⁰C în vederea asigurării unei protecţii anticorozive. Ea poate fi produsă însă şi prin laminare la cald (pentru grosimi de 1,5→3 mm) depinzând doar de capacitatea şi opțiunea fiecarui producător. Este recomandată folosirea  de tabla zincata în cel mai scurt timp de la achiziţionare întrucât filmul de ulei initial ce protejează suprafaţa devine inegal şi, cumulat, cu îmbătrânirea acoperirii pot afecta performanţele materialului în lucru.

Găsiti cele mai bune oferte încălțăminte de protecție damă

Tabla zincata pentru acoperisuri prezinta rezistenta si greutatea mica a ei   si o fac favorita pentru cea mai buna invelitoare. Tabla zincata este rezistenta la ploaie, vant, ninsori, mucegai. Coama unui acoperiș reprezintă punctul în care două planuri opuse ale învelitorii se unesc. Poate fi și cel mai înalt punct al unui acoperiș, reprezentat de o linie orizontală unde se intersectează două zone opuse ale învelitorii, dar poate fi și o pantă de intersecție oblică.Element de închidere al învelitorii, coama acoperișului poate fi de mai multe feluri. În cazul acoperișului din țiglă metalică, aceasta se întâlnește în două variante: circulară și dreaptă.

Lumina zilei este esentiala pentru o viata sanatoasa. Stim ca abundenta luminii zilei mareste  forta  de munca asemeni ridica productivitatea si siguranta. Fiecare loc de munca ar trebui sa fie suficient iluminat, intr-o mare masura cu lumina naturala. Cea mai eficienta metoda de asigurare a luminii zilei, uniforma si consistenta, indeosebi in cladirile mari, e folosirea de  luminatoare de acoperis. Acestea sunt de pana la trei ori mai eficiente decat ferestrele montate pe perimetrul constructiei.

Policarbonatul este un tehnopolimer ce are caracteristici fizico-mecanice superioare altor materiale plastice: incasabil, usor, bun izolator termic si fonic. Panourile din policarbonat sunt rezistente la actiunea razelor solare si la intemperii. Panourile celulare din policarbonat se folosesc pentru: luminatoare  hale industriale sau agro-alimentare, pereti cortina, panouri solare, tavane false, acoperiri de baze sportive si piscine, copertine pentru diverse cladiri, acoperiri sau închideri de terase si chioscuri, standuri expozitionale, compartimentari.

Pe timp de ziua se foloseste doar lumina naturala, ceea ce este esential pentru hale si fabrici, dar si pentru magazine mari, depozite sau alte constructii cum ar fi sale de conferinte sau holuri de o capacitate mare, unde se tin intruniri iar lumina joaca un rol important.

De obicei, luminatoarele de hale au si functia de ventilare,. Actionarea sistemelor de ventilatie se face in mod automat prin trape iar in cazul unor fenomene meteorologice severe acestea se vor inchide imediat. De asemenea, ele pot fi accesorizate si cu sisteme speciale de evacuare a fumului, astfel incat in caz de incendiu acestea se vor deschide automat. Cu aceste luminatoare hala, lumina va deveni mult mai accesibila in hala, magazinul sau biroul dumneavoastra.

De asemenea, luminatoare hala  continue si cele autoportante nu au nevoie de structura de sustinere, fiind foarte eficiente deoarece se pot adapta cu usurinta pentru o latime de pana la 3 metri si o lungime foarte mare, ceea ce le fac foarte apreciate pentru iluminatul unor hale sau depozite de mari dimensiuni.

Policarbonatul este un grup de polimeri termoplastici conținând grupări de carbonat în structurile chimice. Policarbonatul compact utilizat în construcții este un materiale rezistent, dur. Poate fi transparent lucios,  pe ambele fete cu excelente proprietăți optice. Policarbonatul compact utilizat in constructii este un materiale rezistent, dur. Poate fi transparent lucios,  pe ambele fete cu excelente propietati optice. Policarbonatul este un grup de polimeri termoplastici continand grupari de carbonat in structurile chimice.

Este unul dintre cele mai solide materiale termoplastice transparente. Prezinta o rezistenta exceptionala la impact sau contact , fiind practic incasabil. Astfel este inlaturat pericolul formarii cioburilor. Are o rezistenta foarte buna la grindină.

Policarbonatul este un material plastic rezistent si stabil care ofera avantaje unice. Este rezstent la impact, spargere si deteriorare, dar in acelasi timp este usor. Permite transmisia luminii si este disponibil in placi de diferite grosimi, dimensiuni si culori. Aceasta combinatie de insusiri ale policarbonatului l-au facut sa devina un material foarte utilizat in domeniul constructiilor, de la cladiri industriale, comerciale si pana la proiectele DIY. Il poti folosi intr-o multitudine de aplicatii in proiectul casei tale, devenind o alegere excelenta atunci cand alte materiale nu se potrivesc.

Policarbonatul compact

Este transparent ca sticla cu un coeficient de de transmisie a luminii de  (88-90 %), de 200 de ori mai rezistent la impact decât sticla și este de două ori mai ușor decât sticla, la aceeași grosime. Rezistența absolută la spargere a plăcilor de policarbonat compact îl califică ca fiind cea mai buna soluție pentru realizarea de geamuri de protecție dintr-un singur strat, care trebuie să reziste loviturilor de ciocan, loviturilor de pietre, etc.

Poate fi îndoit la cald sau la rece (în anumite condiții) și poate fi prelucrat cu ușurință. Plăcile din policarbonat compact sunt folosite pe scară largă pentru realizarea de luminatoare acoperisuri, geamuri de protecție la utilaje, bariere de sunet, geamuri pentru stațiile de autobuz, etc.

Policarbonatul compact poate fi realizat și cu protecție la razele ultraviolete, prin integrarea unui strat coextrudat rezistent UV pe ambele fețe ale plăcii. Durata de viață a plăcilor protejate UV depășeste 10 ani.

Citiți și câteva lucruri interesante despre piesele de uzură ale utilajelor  .

Placile din policarbonat solidse utilizeaza pentru constructii si proiecte de amenajare din spatii rezidentiale, publice sau industriale.Gradul mare de transparenta, precum si izolarea termica eficienta fac din aceste placi o solutie de utilizat intr-o gama foarte variata amenajari, unde este necesara lumina din exterior.Acestea pot fi folosite pentru balcoane, tavane, copertine, pergole, placari garduri, dar si pentru pereti despartitori in spatii inchise.Suntrezistente la impact, usor de folosit si au o greutate redusa.

In policarbonat solid fara goluri interne sunt foi  transparente rezistente la impact panou, ecrane de zgomot. Este, de asemenea, folosit pentru a acoperi sere. Materialul are o cerere crescută în fabricarea structurilor ușoare, cu un acoperiș transparent, de culoare solară transmisiv. Utilizarea de policarbonat solid este larg dezvoltată.

Placile de policarbonat solid pot fi instalate pe suprafete drepte sau curbate la rece.In cazul utilizarii pentru acoperiri plane, trebuie asigurata o inclinatie de minim 5° pentru o buna scurgere a apei. In cazul utilizarii pe suprafete curbe, o raza minima de curbura este de 150 ori grosimea placii. Este recomandat sa fie depozitate in spatii inchise, uscate, ventilate, ferite de lumina soarelui. Daca placile sunt depozitate temporar in aer liber, atunci se recomanda acoperirea lor cu un material de protectie si asezarea pe o suprafata plana si uscata, ferite de intemperii.

Plăcile  policarbonat solid sunt produse care îmbină proprietăţile plăcilor solid are avantaje ca este incasant, ofera protectie UV pe ambele fete si nu necesita profie suport pentru montaj, avand o gama larga de forme, culori si dimensiuni.

Tabla aluminiu se utilizeaza in industria auto, publicitara,si la confectionarea cutiilor si ambalajelor, sectiuni arhitecturale pentru usi, ferestre, pereti cortina, garduri, balustrade, scari sisteme cadru, accesorii interior, moduleelectronice, carcase pentru electromotoare,tevi de irigare.

Tabla aluminiu este alegerea rezonabilă, atunci când optăm pentru variante care să polueze cât mai puțin la un preț competitiv.
Caracteristicile fizice de maleabilitate şi greutate redusă pentru tablei din aluminiu au făcut ca în ultimii ani să fie preferat de către arhitecţi pentru acoperișuri și fațade cu forme atipice și în special în combinații de culori îndrăznețe.

Vedeți amănunte de ultima oră despre soluții de finațare pentru afaceri .

Tabla aluminiu şi aliajele sale cunosc o creștere de popularitate, ce derivă în primul rând din proprietăţile excelente mecanice, greutatea specifică scăzută (o treime faţă de oţel), din proprietăţile de sudare foarte bună, proprietăţii de anticorodare şi nu în ultimul rând din proprietatea sa de reciclare.

Tabla neagra laminata la cald este realizata din otel incalzit peste temperatura de recristalizare. Procedeul continua prin rularea si presarea succesiva prin role pana se obtine grosimea dorita. Astfel rezulta un material rezultat flexibil, fara a deveni casant.Acest tip de tabla din otel prezinta randament si rezistenta la tractiune, ductilitate satisfacatoare si este potrivita pentru procedeele de sudura conventionale.  constructii si confectii metalice diverse: constructii navale, industria constructoare de masini, constructia de cazane si recipienti sub presiune, productia de rafturi metalice, containere si echipamente grele.

Tabla neagra striata este un material metalurgic realizat din otel care se gaseste intr-o varietate de dimensiuni si grosimi potrivite pentru mai multe tipuri de proiecte in care este necesara utilizarea ei. Acest material special dispune de doua fete diferite: una neteda si una ce contine striatiile proeminente anti-alunecare.

Tabla neagra este o tabla din otel obtinuta prin laminare la cald si se utilizeaza in multiple domenii de activitate: industria navala, constructia de cazane si alti recipienti sub presiune, fabricarea de masini si echipamente grele, productia de containere.

Tabla groasa prezinta buna sudabilitate prin procesele de sudare convenţionale, in cele mai multe cazuri nefiind necesar un tratament termic ulterior. Din punct de vedere al proprietarului tabla groasa este de asemenea un produs pe baza de carbon-mangan, cu un minim garantat de proprietati mecanice (rezistenţă de rupere la tracţiune) şi cu o satisfăcătoare ductilitate, potrivit pentru cele mai comune aplicaţii. Acestea sunt disponibile in cele mai variate grosimi / latimi / lungimi. Tabla groasa prezinta buna sudabilitate prin procesele de sudare convenţionale, in cele mai multe cazuri nefiind necesar un tratament termic ulterior.In plus faţă de bunele proprietati mecanice, tabla groasa, are si o satisfăcătoare duritate.

Articole interesante de citit pe noul blog .

TEGO antiderapant este folosit pentru capitonari auto si podele auto – podele camioane, remorci si semiremorci, amenajari scene si platforme speciale, confectionari blaturi si rafturi, cofraje constructii Fiind cunoscut si sub denumirea de placaj Tego antiderapant sau placa Tego antiderapanta, avand o incleiere adecvata pentru mediu umed si mediu exterior protejat, placajul antiderapant are o deosebita rezistenta mecanica, rezistenta la uzura, intemperii, umiditate, incovoiere.

Placajele Tego antiderapante reprezinta solutia profesionala in variate domenii cum ar fi: constructii: cofraje, placi de cofrare, blaturi de mese, blaturi de rafturi in depozite, podea scene, amenajari skate-parcuri, pereti catarare, locuri de joaca, platforme speciale, placarea puntilor interioare de vapoare si vase, placarea peretilor ca element decorativ sau in scop de protectie, crearea diverselor obiecte rezistente. De asemenea tego antiderapanta mai este folosita in domeniul auto: carosarea masinilor de transport si a containerelor – placare podea camioane, remorci si semiremorci, dube, TIR-uri, in general orice fel de autovehicul de transport, placari pereti si punti interioare autoutilitare .

Placa tego material se realizeaza dintr-o serie de straturi succesive de furnire. Acestea sunt lipite intre ele cu o rasina speciale, care are numele de fenolforaldehidica. Placa  tego este realizate din straturi din lemn de calitate superioara, percum plop si mesteacan.TEGO se gaseste pe piata sub forma a doua tipuri, adica clasic, dar si antiderapant. Cel antiderapant contina o fata special conceputa pentru a oferi o rezistenta ridicata impotriva alunecarii.

Alte detalii interesante despre construirea unei case la roșu

Varianta de placa tego, are toate laturile acoperite cu un strat de film fenolic de culoare inchisa, iar datorita acestui strat apa este oprita sa patrunda intre straturile de lemn si nu exista riscul ca acestea sa se umfle. O placa tego, poate fi folosita de pana la 10 ori, daca conditiile de utilizare sunt normale.Astfel, placa tego are o rezistenta ridicata la actiunea apei, oferind in acelasi timp o serie de avanaje care o fac sa fie folosita fara probleme in mediul exterior unde este prezenta umezeala, deoarece acesta rezista fara probleme.

In vara trecuta unchiul meu care are firma de materiale de constructii, a facut o clatorie prin tara, cu duba pentru a achizitiona plasa de Buzau.Tot atunci si-a mai cumparat  si polistiren extrudat 5 cm. Mare i-a fost mirarea cand a vazut ca la cantitatea achizitionata i s-a facut un discount de 23%, astfel incat a fost foarte multumit de pretul final.

Plasa sudata 8 mm din sarma profilata are o larga utilizare in constructii (armaturi), imprejmuiri sau confectii metalice. Sarma din care este realizata aceasta plasa are diametrul de 8 mm, iar din sudarea acesteia rezulta ochiuri cu dimensiunile 100×100 mm. Plasa sudata are dimensiunile 6000×2000 mm. Fiind o achizitie profitabila le-a recomandat si altor prieteni de ai lui care achizitioneaza plasa sudata, sa faca comanda  la firma de unde a cumparat-o el. Fiind o fire mai sociabila, s-a imprietenit repede cu patronul de la acea firma  si i-a promis ca -i va mai trimite clienti si pentru alte materiale de constructii, pe care le avea in stoc.

Plasa sudata se utilizeaza atat la cresterea rezistentei peretilor unei constructii vechi, cat si la armarea placilor de beton – element esential pentru orice constructie nou realizata. Armarea cu plasa sudata se recomanda, de obicei, in cazul elementelor de suprafata, plane sau curbe:placi ale planseelor, pereti, ziduri de sprijin.

Vedeți alte articole utile despre lucrările în subantrepriză  .

Plasa Sudata este termenul folosit in prezent.  In trecut, in mod popular, purta denumirea de Plasa de Buzau deoarece aici era cea mai mare fabrica de sarma, produse din sarma si plasa sudata, Ductil SA, devenita apoi Ductil Steel SA pana sa fie cumparata de grupul Mechel. Pe piata romaneasca se pot intalni diverse dimensiuni de plasa sudata, caracterizate in principal de diametrul sarmei / otelulul beton din care sunt produse. Plasa sudata se  produce: din bare de sarma cu diferite diametre, geometria sarmei profilate este standard, iar ochiurile sstandard sunt de 100×100 sau 200×200 mm, sau la coanda si alte dimensiuni.

Plasa sudata este produsa sub forma de panouri de 5 x 2 m sau 6 x 2 m ; la cerere, fiecare producator poate produce si alte dimensiuni ale plaselor, dar acestea sunt cele standard. De regula plasa sudata se livreaza in legaturi cu masa de maxim 2 tone (2000 kg).  Un pachet poate contine intre 15 si 50 buc, in functie de grosimea sarmei si implicit de greutatea de plasa sudata.

Plasa sudată de 8 mm este frecvent utilizată în construcții la armarea betonului, cum ar fi plăci de beton armat, panouri prefabricate, drumuri de acces. Poate fi folosită și la împrejmuiri provizorii sau definitive la divrese obiective civile sau industriale. Plasa sudata 8mm este de dimensiuni (mm):8 x 2000 x 5000, dimensiune fir 8, dimensiune ochi de plasa: 100×100, latimea plasa: 2000, lungimea: 5000.

Daca folosim polistiren extrudat, este recomandat a fi folosit in lucrari de izolare pentru: fundatii, pereti de subsol, socluri, terase circulabile, acoperisuri si pardoseli.

Vom monta polistiren extrudat astfel: se aplica adezivul si se lipeste placile de suprafata suport. Vom aplica pe suprafata de izolat fara adezivi pe terase si pardoseli. Se poate opta pentru o fixare mecanica suplimentara cu ajutorul diblurilor. Se realizeaza armarea cu plasa de fibra de sticla. Se aplica amorsa si tencuiala decorativa.

Polistirenul extrudat de 10 cm este folosit pentru o izolatie termică de lungă durată. Utilizarea de polistiren extrudat 10 cm  pentru termoizolarea fundatiilor si a peretilor de subsol, termoizolarea pardoselilor interioare / exterioare, termoizolarea fatadelor cladirilor, termoizolarea peretilor interiori, termoizolarea stalpilor, grinzilor si a centurilor, termoizolarea acoperisurilor si a teraselor, fabricarea panourilor sandwich,construirea de incaperi frigorifice.

Daca suntem  in cautarea unui termosistem care sa ne ofere o izolatie termica buna, uniforma si sa ne asigure facturi mai mici la energie? Polistirenul extrudat este o alegere inspirata si din punct de vedere al costului, reprezentand o solutie economica. Termoizolarea corecta a spatiilor de locuit impune si utilizarea de  polistiren extrudat.