Tipuri de concasoare – caracteristici


Concasorul este o mașină proiectată pentru a reduce dimensiunea unor materiale solide cum ar fi roca în componente mai mici. În general sunt folosite pentru a produce piatră concasată în scopul folosirii acesteia în construcții și imobile.

Concasoarele sunt agregate utilizate pentru a reduce dimensiunea rocilor, a pietrelor, a minereurilor si a deșeurilor. Se folosesc pentru reciclarea materialelor de construcții si in activitatea minieră si se găsesc in varianta fixă sau mobilă , cu fălci, cu con sau de impact.

Cand alegi un astfel de utilaj ar trebui sa tii cont de caracteristici, de domeniul de aplicabilitate si, totodata, de piata de piese de schimb pentru concasor, care trebuie sa fie cat mai bine pusa la punct. Alte detalii interesante pe maxmix .

Pietrișul si nisipul reprezintă elemente extrem de importante pentru construcții. Pulberea obținută din piatră, nisipul si pietricelele de mici dimensiuni sunt folosite cu succes in toate tipurile de construcții. Obținerea acestor materiale se face insă destul de greu, in cariere de piatră. Utilajele care ajută la obținerea lor se numesc concasoare. Un concasor de piatră este un utilaj greu, care are capacitatea de a sparge materialele foarte dure cu usurință .

Vedeți alte articole interesante pe Romy Blog

Necesitati de granulație si debit

Cerintele granulometrice definesc rezultatul final dorit si se refera la cat de mare trebuie sa fie rocile sau deseurile concasate. Totodata, trebuie stabilita capacitatea utilajului. Aceasta este o valoare care se masoară in tone pe oră si descrie debitul de procesare a utilajului.

Setările realizate cu ajutorul sistemelor hidraulice, folosiți sistemul opțional central de lubrifiere asigură o funcționare ușoară și de lungă durată. În ceea ce privește unul dintre cele mai elementare elemente, concasorul este proiectat pentru a lucra în cele mai severe condiții care sunt fabricate din turnarea oțelului.

În cazul pieselor de fier alimentate involuntar, fălcile în mișcare sunt echipate cu o placă de comutare din fontă pentru a asigura ușurința de rupere și pentru a proteja mașina de concasat, care poate crea daune. Schimbarea scaunelor este proiectată astfel încât să fie ușor de înlocuit și să nu fie lubrifiată. Anunțuri imobiliare România .

Părți componente ale concasorului

Fălci concasor . In cazul falcilor de concasor, sunt multi factori care trebuie luati in considerare pentru obtinerea unui produs superior calitativ. Acesti factori pot fi grupati in doua categorii: o categorie care influenteaza durata de functionare a falcii, si o a doua categorie in care se regasesc factori care au o influenta semnificativa asupra productivitatii concasorului.

Pentru a obține o durata mare de viață a falcii concasor, care este una dintre cele mai importante piese concasoare , amintim câțiva factori  de care trebuie ținut seama: compozitia chimica, temperatura de turnare si tratamentul termic al produsului. Forma dintelui si, cel mai important, forma fălcii au o influență foarte mare asupra productivității concasorului. Dacă vreți să căutați utilaje de construcții .

Ciocane pentru concasor: ciocane din otel manganos, ciocane din fonta martensitica, ciocane din crom, ciocane cu insertie ceramică.

Placa de presiune este un element de siguranta in concasor. In cazul unor suprasarcini placa de presiune se va sparge protejand falcile concasorului, pendulul sau rulmentii.
Luand in considerare valoarea pieselor pe care le protejeaza, este recomandat sa nu inlocuiti placa de presiune cu o piesa din otel. O grămadă de informații utile pe mixmax .
Uneori este foarte greu, ca sa nu spunem imposibil, sa lucram conform recomandarilor date de producator. Cu toate acestea, atunci cand decideti sa faceti o improvizatie, luati in considerare faptul ca defectiunile accidentale afecteaza grav bugetul si se intampla in cel mai nepotrivit moment.

Blindaje concasor si blindaje de impact. Aceste blindaje sunt realizate din otel manganos cu 18 – 21% Mangan sau din tabla Hardox 500.

Cuva de alimentare a concasorului este prevazuta cu un ciur din tabla rezistenta la abraziune, astfel incat piatra marunta si pamantul sa nu ajunga in concasor. Pentru un maxim de productivitate este important sa nu inlocuiti acest ciur cu tabla. Dimensiunea ochiurilor din ciur este direct proportională cu mărimea concasorului. Tehnicile prin care se sparg aceste materiale sunt diferite, ceea ce duce la un numar destul de mare de concasoare.

Vedeți alte articole interesante pe Vasi Blog 

Concasoare clasificate dupa mobilitate

Prima clasificare a concasoarelor de piatra este dupa mobilitate. Avem concasoare mobile, ideale pentru carierele mici de piatra si pentru santierele de constructii unde este nevoie rapida de concasare si exista concasoarele fixe, deosebit de eficiente in carierele mari de piatră.

Vedeți alte articole interesante pe Denise Blog .

Concasoarele clasificate după construcție

Daca ne raportam la constructia acestora , concasoarele sunt de mult mai multe tipuri și enumerăm în continuare principalele tipuri :

Concasoare cu fălci. Concasoarele cu fălci sunt concasoare de dimensiuni mari, care pot sa sparga chiar si cele mai puternice pietre. Acestea pot fi cu fălci fiabile sau cu fălci destinate unei concasări fine. Cele cu fălci fiabile duc la un produs brut, care trebuie finisat, in timp ce concasoarele cu concasare fina sunt ideale pentru producția de calcar si de pulberi fine.

Concasoare cu con. Concasoarele conice sunt dispozitive continue pentru șlefuirea rocilor, precum și minereuri de diferite nivele de duritate (mediu, mic). Principala diferență dintre ele și fălcile este că nu au ralanti. După ce bucățile de material de diferite fracțiuni intră în concasor, ele sunt zdrobite între două semi-conuri mobile și un castron staționar. Această construcție este rațională pentru măcinarea minereului pentru negru și metalurgia neferoasă . Concasoarele cu con sunt construite cu un cu totul alt principiu. Pot fi cu arcuri sau hidraulice si prezinta o uzura destul de mica. Avantajele concasarii cu con sunt reprezentate de o exploatare eficienta, dar si de faptul ca duc la o forma cubica a produsului final. Daca ne orientam spre dezavantaje, descoperim un cost mare pentru acest tip de concasoare.

Concasoare cu impact. Sunt concasoare destul de vechi, folosite pentru concasarea pietrelor din carierele mari de piatră. In utlima vreme sunt folosite pe post de concasoare secundare, deoarece duc la un produs finit marunt si cubic. Si aceste concasoare au un cost mare si un alt dezavantaj pe care il aduc este faptul ca se uzează foarte repede. De asta nici nu se utillizează atât de des. Concasoarele cu impact pot fi cu impact orizontal sau cu impact vertical.